Toolbox VCA

085 – 130 54 63

Werk veilig met VCA

Met een Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers werk jij veilig op de bouwplaats of je werkplek. Of je nu werkt in de weg- en waterbouw, woning-/utiliteitsbouw, industrie, transport of groenvoorziening: VCA is de standaard in veilig, gezond en duurzaam werken. Met een certificaat van VCA weet je dat je de juiste veiligheidsmaatregelen treft. En dat medewerkers elke dag weer veilig en gezond werken. Maar hoe maak je de vertaalslag van de VCA-norm naar jouw organisatie? En hoe zorg je dat medewerkers deze activiteiten naar behoren uitvoeren?

Onze software voor de VCA helpt jouw organisatie om inzicht te krijgen in de organisatie van veiligheid op de werkplek of bouwplaats. Met onze kennisbank en je handboek weet je voortaan precies wie wanneer wat moet doen.

Eisen vanuit de VCA

Per organisatie gelden vanuit de VCA algemene vereisten. Dat is afhankelijk van je bedrijfsomvang en het type werkzaamheden en projecten. Voor specifieke branches gelden aanvullende eisen. Werk je met onderaannemers of partners? Dan moet je zelf een VCA** hebben. Van je onderaannemers moet je een register bijhouden met hun VCA-erkenning of het bewijs dat ze voldoen aan de gestelde eisen.

Wat wij doen

Met onze software leg je precies vast hoe je aan de VCA voldoet. Wij brengen alle taken die je moet uitvoeren in beeld en kijken daarbij naar wat jouw organisatie nodig heeft. Daarnaast laten we je eenvoudig functionarissen toewijzen om die taken uit te voeren. En we leveren templates voor de gewenste veiligheidsregistraties.

Hoe wij het doen

Geen idee hoe de VCA op jouw organisatie van toepassing is? Geen nood. Wij hebben met meer dan 30 jaar ervaring wél een idee. Dankzij onze kennis en onze kennisbank kan je snel jouw persoonlijke handboek vormgeven. Je hebt daarbij zelf geen uitgebreide wetskennis nodig. Door algemene vragen te beantwoorden en keuzes te maken, bepaal je zelf hoe de structuur van je handboek eruitziet. Uiteraard laten we veiligheidsnormen en bepalingen die niet op jou van toepassing zijn weg. En wil je deskundig advies bij de implementatie van je handboek? Ook dan is Easy Compliancy of één van onze partners je van dienst.

Dynamische data

De dynamische data is 24/7 online beschikbaar. Je eigen werknemers en auditors kunnen het recente en bijgehouden handboek altijd inzien. Is er een verandering in je organisatie of in de wetgeving? Het VCA-handboek wordt meteen bijgewerkt, zonder dat je opnieuw begint. Je krijgt toegang tot de webapplicatie, waar je alle voor jouw organisatie verplichte beleidsstukken, procedures en instructies inziet.

Quickstart aanvragen

Hoe werkt het?

  • Kies je abonnementsvorm en meld je aan.
  • Log in en beantwoord de vragen die je krijgt voorgelegd.
  • Wijs taken en verantwoordelijkheden toe aan functionarissen.
  • Publiceer en gebruik het handboek online.
  • Stel arbeidsmiddelen en opleidingsregisters op met online templates.
  • Onderhoud de verschillende registers, certificeringen, keuringen en inspecties.

Start nu

Selecteer het abonnement dat bij jouw organisatie past. Na het invullen van je basisgegevens sturen wij een link waarmee je direct aan de slag kunt.

VCA - MKB

Tot en met 25 medewerkers

€ 299,-

Direct bestellen

VCA - MKB+

Tussen 26 en 100 medewerkers

€ 649,-

Direct bestellen

VCA - Enterprise

Meer dan 100 medewerkers

€ 999,-

Direct bestellen

Wij werken o.a. voor