Toolbox Arbo – Preventiemedewerker

085 – 130 54 63

Toolbox Arbo – Preventiemedewerker

Maar hoe maak je de vertaalslag van wettelijk vereisten naar jouw organisatie?
De ‘Toolbox Arbo – Preventiemedewerker’ maakt vanuit de Arbowet alle zaken met betrekking tot veilige arbeidsomstandigheden snel inzichtelijk en toegankelijk. De basis wordt gevormd door 13 Arbothema’s, die vervolgens worden uitgewerkt in 65 Arbo-katernen. Elk Arbo-katern heeft een duidelijke indeling (bedoeling, aanbevelingen, doen en tips) samengevat op één pagina. Diverse katernen bieden de mogelijkheid om de impact op de organisatie aan te kunnen geven middels een keuze ‘significant’, ‘relevant’ of ‘niet van toepassing’.

Middels een digitale invulsessie wordt de online Toolbox toegesneden op jouw organisatie en worden keuzes gemaakt vanuit onze kennisbank. Voortaan weet je precies wat je moet inventariseren, beheren en adviseren, maar ook welke andere collega’s daarbij een rol spelen. Voor specialistische kennis kun je gebruik maken van onze/externe deskundigen. Voor de benodigde registraties worden een aantal voorbeeld templates meegeleverd. De invulsessie neemt meestal zo’n 2 uur in beslag.

Waarom heb ik deze Toolbox nodig? Een RI&E is toch voldoende…
Met een RI&E heb je inzicht in de arbeidsomstandigheden van jouw organisatie op een bepaald moment. De gevonden verbeterpunten gaan naar het ‘plan van aanpak’ en moeten worden opgelost. Echter de praktijk wijst uit dat 80% van de knelpunten alleen middels een correctieve maatregel worden opgelost. Met correctieve acties lost u gevonden knelpunten op, maar nieuwe knelpunten voorkomt u daarmee niet. Daarvoor zijn een structurele en actieve aanpak noodzakelijk, met de nadruk op preventieve taken ter voorkoming van ongewenste en gevaarlijke situaties.

Professionele Toolbox
Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring. Dankzij onze kennis en onze kennisbank kun je snel jouw functie en alle daarbij behorende verantwoordelijkheden vormgeven. Je hebt daarbij zelf geen uitgebreide kennis van alle Arbothema’s en 65 Arbo-katernen nodig. Door vragen te beantwoorden en keuzes te maken, wordt de informatie voor jouw organisatie bepaald. Uiteraard laten we arbo-thema’s en -bepalingen die niet op jou van toepassing zijn weg. En wil je deskundig advies bij de implementatie? Ook dan is één van de Easy Compliancy consultants je graag van dienst.

Dynamische data
De Toolbox Arbo – Preventiemedewerker voor jouw organisatie met gekoppelde verantwoordelijkheden, taken, en registratietemplates is 24/7 online beschikbaar. Middels een handige zoekfunctie kunnen ook management, collega’s en desgewenst andere (externe) betrokkenen de arbo-informatie inzien. Is er een verandering in je organisatie of in de wetgeving? De Toolbox kan dan automatisch worden bijgewerkt, zonder dat je helemaal opnieuw hoeft te beginnen. Informatie is duidelijk herkenbaar als beleidsstukken, procedures en instructies en natuurlijk ontbreekt de noodzakelijke naslag niet.

Calamiteitenplan
Is er al een Calamiteitenplan opgesteld voor jouw organisatie? Verwijs dan daarnaar in jouw Toolbox. Zo niet dan kan het meegeleverde complete calamiteitenplan gebruikt worden.

Quickstart aanvragen

De Toolbox voordelen zijn talrijk:

  • Volledige inzicht van alles dat geregeld moet zijn vanuit de Arbowet
  • Praktische uitwerking en volledig gericht op de structuur van de eigen organisatie
  • Praktische handleidingen, werkinstructies, formulieren en registers meegeleverd
  • Inzichtelijke taakverdeling en takenplanning voor betrokken functionarissen
  • 1 online plek waar alles aantoonbaar beschikbaar is
  • Informatie is snel toegankelijk en te doorzoeken door alle medewerkers
  • Koppelingen naar Arbocatalogi van brancheorganisatie (of andere bronnen) zijn eenvoudig aan te brengen

Omdat alle structurele zaken vanuit de Toolbox Arbo – Preventiemedewerker zijn ingeregeld en onderhouden, wordt het gericht aansturen van een volgende RI&E een stuk eenvoudiger. Maar het allerbelangrijkste: De Toolbox Arbo – Preventiemedewerker vormt de basis voor een integraal Arbo-, Preventie- en Veiligheidsmanagementsysteem, met de garantie dat alle Arbothema’s voor een organisatie aan bod zijn gekomen.

Bestel & Start nu
Selecteer het jaarabonnement en de gewenste training/consult. Na het invullen van je basisgegevens sturen wij een link waarmee je inlogt en direct aan de slag kunt. Als je graag een stukje op weg wordt geholpen en een training/consult mee bestelt dan nemen we na ontvangst van je opdracht snel contact op om wat nadere afspraken te maken en zaken in te plannen.

Toolbox Preventiemedewerker

Zonder consult

€ 695,-

Jaarlicentie

Direct bestellen

Toolbox Preventiemedewerker

Incl. halve dag training

€ 695,-

Jaarlicentie + eenmalig € 400,-

Direct bestellen

Toolbox Preventiemedewerker

Incl. 1 dag training/consult

€ 695,-

Jaarlicentie + eenmalig € 800,-

Direct bestellen

Wij werken o.a. voor