Toolbox Arbo

085 – 130 54 63

Jouw Arbo-zaken eenvoudig en eenduidig in kaart gebracht

Maak snel en voordelig de vertaalslag van wettelijk vereisten naar jouw organisatie!
De Toolbox Arbo maakt vanuit de Arbowet verplichtingen met betrekking tot veilige arbeidsomstandigheden snel inzichtelijk en toegankelijk. Jouw wettelijke verplichtingen worden uitgewerkt in Arbo-katernen. Elk Arbo-katern geeft een duidelijke indeling (bedoeling, aanbevelingen, doen, wie en tips) samengevat op één pagina.

Middels een digitale invulsessie worden de katernen toegesneden op jouw organisatie en worden keuzes gemaakt vanuit onze kennisbank/templates. Voortaan weet je precies wat je moet inventariseren, beheren en adviseren, maar ook welke andere collega’s daarbij een rol spelen. Voor de benodigde registraties worden een aantal voorbeeld templates meegeleverd. En heb je al applicaties op bepaalde gebieden in gebruik dan koppel je die eenvoudig aan het katern. De invulsessie neemt meestal maar zo’n 2-3 uur in beslag.

Je kunt en hoeft niet alles in één sessie op te pakken. Maar het framework staat wel direct; alles eenduidig en online op 1 plek. Items die voor jouw organisatie ‘significant’ zijn pak je vervolgens als eerste op en later loop je de overige katernen eens door.

Waarom heb ik deze Toolbox nodig? Een RI&E is toch voldoende…
Met een RI&E heb je slechts inzicht in de arbeidsomstandigheden van jouw organisatie op een bepaald moment. De gevonden verbeterpunten gaan naar het ‘plan van aanpak’ en moeten worden opgelost. Echter de praktijk wijst uit dat 80% van de knelpunten alleen middels een correctieve maatregel worden opgelost. Met correctieve acties los je gevonden knelpunten op, maar voor de inrichting van tal van werkprocessen en preventieve taken ter voorkoming van ongewenste en gevaarlijke situaties heb je een beheerinstrument nodig, de Toolbox Arbo!

Professionele Toolbox
Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring. Dankzij onze kennis en onze kennisbank kun je snel jouw functie en alle daarbij behorende verantwoordelijkheden vormgeven. Je hebt daarbij zelf geen uitgebreide kennis van alle Arbothema’s nodig. Door vragen te beantwoorden en keuzes te maken, wordt de informatie voor jouw organisatie bepaald. Uiteraard laten we arbo-thema’s en -bepalingen die niet op jou van toepassing zijn weg. En wil je deskundig advies bij de implementatie? Ook dan is één van de Easy Compliancy consultants je graag van dienst.

Dynamische data
De Toolbox Arbo voor jouw organisatie met gekoppelde verantwoordelijkheden, taken, en registratietemplates is 24/7 online beschikbaar. Middels een handige zoekfunctie kunnen ook management, collega’s en desgewenst andere (externe) betrokkenen de arbo-informatie inzien. Is er een verandering in je organisatie of in de wetgeving? De Toolbox kan dan automatisch worden bijgewerkt, zonder dat je helemaal opnieuw hoeft te beginnen. Informatie is duidelijk herkenbaar als beleidsstukken, procedures en instructies en natuurlijk ontbreekt de noodzakelijke naslag niet.

Calamiteitenplan
Is er al een Calamiteitenplan opgesteld voor jouw organisatie? Verwijs dan daarnaar in jouw Toolbox. Zo niet dan kan het meegeleverde complete calamiteitenplan gebruikt worden.

Quickstart aanvragen

De Toolbox voordelen zijn talrijk:

  • Volledig inzicht van alles dat geregeld moet zijn vanuit de Arbowet
  • Praktische uitwerking en volledig gericht op de structuur van de eigen organisatie
  • Praktische handleidingen, werkinstructies, formulieren en registers meegeleverd
  • Inzichtelijke taakverdeling en takenplanning voor betrokken functionarissen
  • 1 online plek waar alles aantoonbaar beschikbaar is
  • Informatie is snel toegankelijk en te doorzoeken door alle medewerkers
  • Koppelingen naar Arbocatalogi van brancheorganisatie (of andere bronnen) zijn eenvoudig aan te brengen

Omdat alle structurele zaken vanuit de Toolbox Arbo zijn ingeregeld en onderhouden, wordt het gericht aansturen van jouw volgende RI&E ook een stuk eenvoudiger. Maar het allerbelangrijkste: De Toolbox Arbo vormt de basis voor een integraal Arbo-, Preventie- en Veiligheidsmanagementsysteem, met de garantie dat alle Arbothema’s voor een organisatie aan bod zijn gekomen.

Bestel & Start nu
Selecteer jouw jaarabonnement en de gewenste training/consult. Na het invullen van je basisgegevens sturen wij een link waarmee je inlogt en direct aan de slag kunt. Als je graag een stukje op weg wordt geholpen en een training/consult mee bestelt dan nemen we na ontvangst van je opdracht snel contact op om wat nadere afspraken te maken en zaken in te plannen.

Toolbox Arbo

Zonder consult

€ 695,-

Jaarlicentie

Direct bestellen

Toolbox Arbo

Incl. halve dag training

€ 695,-

Jaarlicentie + eenmalig € 400,-

Direct bestellen

Toolbox Arbo

Incl. 1 dag training/consult

€ 695,-

Jaarlicentie + eenmalig € 800,-

Direct bestellen

Wij werken o.a. voor