René Eickhof – Autohuis Eickhof

085 – 130 54 63

René Eickhof – Autohuis Eickhof

Autohuis Eickhof is de Mazda en Subaru dealer voor de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Met 1 centrale vestiging in Apeldoorn en 20 medewerkers is het een echt kwaliteitsbedrijf.

René Eickhof, directeur van autohuis Eickhof, vertelt over zijn bedrijf: “We hebben onze zaken goed voor elkaar als het gaat om kwaliteit, arbeid en milieuzaken. Daarnaast vinden wij privacybescherming heel belangrijk voor onze klanten en medewerkers. Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbeschermingen (AVG) kwam er een kader van hoe je gegevenszaken moet inrichten. Maar in de praktijk was het best lastig om je dan in allerlei complexe wet- en regelgeving te verdiepen. Met Easy Compliancy bleek die stress helemaal niet nodig.”

In de automotive branche worden veel persoonsgegevens verzameld en gedeeld. Dealers delen gegevens met autoleveranciers en met andere garages. Wanneer iemand een nieuwe auto aanschaft, komt deze in het systeem te staan. Dealers en garagebedrijven hebben inzicht in profielen van autokopers en van autobezitters die voor onderhoud komen.

René: “Via een zakenrelatie hoorde ik van Easy Compliancy. Met hun aanpak had ik binnen 1,5 uur duidelijk inzichtelijk wat we moesten regelen om te voldoen aan de AVG. In het systeem zitten duidelijke vragenlijsten die je helpen om je privacybescherming precies zo te regelen als voor jouw bedrijf van toepassing is. En de benodigde registers en privacyverklaringen levert Easy Compliancy direct aan. Relevante taken zijn nu snel toegekend aan de betreffende medewerkers. En voor de uitvoering ervan zijn ook templates beschikbaar.”

René wilde bij de invoering toch graag nog even wat begeleiding. Daar was hij heel blij mee: “Het was niet per se nodig, maar wel ontzettend handig. Stan Hüner hielp me perfect. Voordat ik het wist, waren we erdoorheen.” Hij ziet dan ook zeker de voordelen van Easy Compliancy AVG. “Ik had natuurlijk dure consultants of juristen kunnen inhuren, maar ik ben blij dat we het met Easy Compliancy zo pragmatisch en snel hebben kunnen inrichten. En dat voor een zeer scherpe prijs. Ik denk er sterk aan om binnenkort ook onze milieu- en arboprocedures en werkinstructies in Easy Compliancy onder te brengen. Echt een top tool voor het mkb.”

Terug naar overzicht